RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Можемо повторити: соцмережі бурхливо відреагували на перемогу в суді "Нафтогазу" над "Газпромом"

Перемога "Нафтогазу" над "Газпромом" в суді викликала бурхливу реакцію в соцмережах.

"Ми задоволені тим, що виграли арбітраж з ключових питань. Це важливий день для українського народу і майбутнього європейських газових ринків. Суд підтвердив порушення "Газпромом" зобов'язань щодо обсягів транзиту і присудив компенсацію в 4,63 млрд. дол.", - цитує прес-служба "Нафтогазу" слова глави компанії Андрія Коболєва на своїй офіційній сторінці в Twitter.

Багато хто сходиться на думці, що цю перемогу можна дійсно вважати історичною. Зокрема, український журналіст Юрій Бутусов висловив думку, що "ми вперше не відбиваємось від "Газпрому", а виграємо живі гроші".

"Наші зуміли довести, що з 2009 року "Газпром" не виконував свої зобов'язання по транзитному контракту про постачання газу через українські трубопроводи. Неймовірно! Вперше ми не відбиваємось від "Газпрому", а виграємо живі гроші в суперечці з РФ", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Згодні з ним і інші користувачі мережі. Деякі навіть знайшли в цю подію привід для сміху.

Як повідомляв "Апостроф", рішення Стокгольмського арбітражу зобов'язує нашу країну відновити - нехай і в незначному обсязі - імпорт російського газу.