RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Резонансна ДТП з Зайцевою в центрі Харкова: стало відомо про дивну деталь у обвинувальному акті

В обвинувальному акті у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській в Харкові не вказана точна швидкість, з якою рухався автомобіль Lexus Олени Зайцевої.

Про це повідомляє Громадське радіо.

"Дійсно, експерти не встановили з точністю до одного кілометра швидкість автомобіля Зайцевої. Але тим не менше, у нас є правила дорожнього руху, на той момент, коли було скоєно ДТП, говорили нам, що автомобіль мав право рухатися зі швидкістю не більше 60 км/год. +20 км - це все одно значне перевищення швидкості. За великим рахунком - а на що впливає конкретна швидкість автомобіля? Ми встановили факт порушення, і він є в обвинувальному акті, він ставиться в провину і людина буде за це відповідати перед судом. Прокурори просили експертів встановити точну швидкість автомобіля, але навіть, якщо у експертів не вийшло встановити швидкість з точністю до одного км, то це не означає, що хтось не допрацював і справа розвалиться. У нас є експертиза і ми впевнені в своїй обвинувальній позиції", - прокоментувала дану ситуацію прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

У той же час адвокат другого підозрюваного - водія Volkswagen Геннадія Дронова вважає, що встановлення точної швидкості руху принципово важливо.

"Принципово це те, що Дронову інкримінують те, що він перед початком руху не переконався в безпеці свого руху. Але тут питання: він переконався в небезпеці автомобіля Lexus, який рухався зі швидкістю 80 км/год або 150 км/год? Це дуже принципова різниця, щоб встановити, чи була у нього можливість взагалі побачити таку небезпеку. Тому що в разі, коли автомобіль рухається зі швидкістю 120 км/год, він за 1 секунду проїжджає певну відстань. І коли Дронов побачив той автомобіль, на відстані він був? На відстані 20 метрів або 150 метрів? Якщо це відстань 150 метрів, то яка ж це небезпека?", - заявив Сергій Перепелиця.

Як повідомляв "Апостроф", на засіданні суду Зайцева не змогла пояснити перевищення швидкості, а Дронов відмовився від показань.