RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Резонансна ДТП з Зайцевою: прокурор зробив важливу заяву, яка впливає на хід справи

На засіданні суду щодо смертельної ДТП в Харкові, учасниками якої були Олена Зайцева і Геннадій Дронов, були заслухані висновки комісії експертів, згідно з якими встановити швидкість, з якою їхали автомобілі підозрюваних, не представляється можливим.

Про це повідомляє KHARKIV Today.

У висновках було сказано, що автомобіль Дронова перетнув умовну лінію. За словами експерта Юлії Носатенко, під умовною лінією слід розуміти початок заокруглення проїжджих частин. Ця лінія не є місцем зіткнення. При цьому експерт відмовилася на прохання адвоката Дронова показати на схемі цю умовну лінію.

Також експерт повідомила, що визначити швидкість автомобіля Volkswagen Touareg не представляється можливим, оскільки він рухався нерівномірно.

"Спочатку Фольксваген Туарег набирав швидкість. Потім сповільнився. Після виконання маневру повороту він знову прискорився. Виходячи з того, що автомобіль міняв швидкість, визначити швидкість його руху неможливо", - заявила вона.

Швидкість Lexus встановити також неможливо, так як на відео, де зафіксовано обидва авто, він з'явився в останній момент. За словами Носатенко, група експертів не вважала за потрібне розрахувати відстань між автомобілями, хоча теоретично це було можливо. До того ж на експертизу було надано відео поганої якості.

У свою чергу прокурор, посилаючись на слова про те, що обчислити швидкість руху автомобіля було можливо, уточнив, чи приймала експерт рішення самостійно. У відповідь жінка заявила, що розміри та межі визначала вона. Після чого прокурор заявив, що це означає, що провина на неможливості порахувати параметри лежить на експерті.

Крім того, на засіданні 7 серпня суд зобов'язав поліцію знайти лікаря-нарколога Олену Федірко і доставити на наступне засідання 11 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", Зайцева в момент скоєння ДТП була під впливом наркотиків.