RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Чекаємо суду Лінча: соцмережі бурхливо відреагували на закриття справи проти Кернеса

В Україні бурхливо відреагували на рішення Київського районного суду Полтави про закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса, який звинувачувався у викраденні і побитті активістів Євромайдану.

Численні негативні відгуки на це рішення публікуються в соціальних мережах.

"Справа Кернеса закрили. Сенсація? Та не смішіть. А знаєте чому закрили? Тому що прокурори тупо забили на суд. Знаєте скільки підлеглих Луценка займалися справою Кернеса? 19! Ви вірите, що систематична неявка 19-ти прокурорів випадковість?", - пишуть на Twitter сторінці "ЦПК / Шабунін".

"Через рік ми дізнаємося, що Кернес очолював харківський Євромайдан, а Зайцева постраждала", - порівнює справу мера Харкова з судом по резонансній ДТП в тому ж місті користувач Dmytro.

Нагадаємо, понад чотири роки тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців - Віталія Блинника і Євгена Смицького. Останні двоє за наказом градоначальника викрали і побили евромайдановцев Сергія Ряполова і Андрія Кутяніна.

Підозрюваним інкримінували три статті Кримінального кодексу - 127 ( "тортури"), 129 ( "погроза вбивством") і 146 ( "незаконне позбавлення волі"). Розгляд справи по суті почався більше трьох років тому - в травні 2015 року. Сам Кернес називав звинувачення частиною "політичного переслідування".

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗМІ писали про домовленості з Порошенком про закриття справи проти Кернеса.