RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

За вбивством "Сармата" може стояти відомий бізнесмен: стали відомі подробиці

Замовником бердянського громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешко ймовірно є дніпровський бізнесмен Євген Бродський.

Про це повідомили у Печерському суді Києва, де 18 грудня чоловіку обиратимуть запобіжний захід, передає "Громадське".

За даними реєстру юридичних осіб особа з таким прізвищем та ініціалами має бізнес у Дніпрі, зокрема очолює компанії ТОВ "Компанія платінум", ТОВ "Дніпро Тор" і ТОВ "БК "Легіон". Остання компанія займається розповсюдженням діяльності спортивних клубів у місті.

Також, за даними реєстру судових справ, чоловік з таким ім’ям у 2010 році влаштував стрілянину у Дніпрі, унаслідок якої один хлопець загинув, двоє опинилися в реанімації. У 2012 році чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном у 3 роки. У 2015 році суд звільнив його від подальшого відбування покарання. Під час обрання запобіжного заходу зазначалось, що чоловік має дружину, неповнолітню дитину та бізнес у Дніпрі.

У поліції Громадському повідомили, що Бродський також планував розширювати свій бізнес у Бердянську і має безпосередній зв’язок з попередньо затриманим Михайлом Сігідою (ймовірним організатором вбивства Олешка), мав відсоток від діяльності розважальних закладів, які очолює Сігіда, зокрема клуб "Мохіто".

Повідомляється, що саме у цьому закладі дуже часто помічали Михайла Сігіду у компанії народного депутата України Сергія Валентирова. З останнім у Віталія Олешка був конфлікт, "Сармат" звинувачував депутата у допомозі впровадженню незаконних схем іншого народного депутата Олександра Пономарьова.

За словами дружини та побратимів Олешка, саме з Валентировим та ще з одним депутатом Олександром Пономарьовим у "Сармата" був конфлікт. На їхню думку, вони також мають стосунок до злочину.

Це вже шостий затриманий у справі вбивства Олешка. Нині під вартою перебувають четверо ймовірних виконавців убивства та один організатор.

Як повідомляв "Апостроф", 16 грудня правоохоронці затримали уродженця міста Дніпро, якого підозрюють у замовленні вбивства бердянського громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешко.