RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд виніс вирок Зайцевій і Дронову: повне відео і фото із залу суду

У вівторок, 26 лютого, в Київському районному суді Харкова почався завершальний етап суду над обвинуваченими в смертельній ДТП на вулиці Сумській, Оленою Зайцевою і Геннадієм Дроновим.

На цьому судовому засіданні стане відомий вирок обом фігурантам справи. Суд почався о 14:00. "Апостроф" стежить за засіданням в режимі онлайн.

16:35 Дронов заявив, що вважає рішення суду надмірним і буде подавати апеляцію.

16:10 Суд виніс вирок Зайцевій і Дронову - 10 років в'язниці і три роки без права водіння авто. Також винуватці ДТП повинні виплатити постраждалим фінансову компенсацію.

16:00 Суд визначив, що ознак сп'яніння у Зайцевої, викликаного наркотичними або одурманююч засобів, на основі даних у справі, не підтверджено.

Долучена відповідь від установи МОЗ представницею потерпілих Ларисою Матвєєвою не визнається судом належною та допустимою, яка би підтвердила, що Зайцева перебувала в стані, викликаному під впливом наркотичн або одурман засобів. Обтяжень нема.

15:12 Зайцевій стало погано у суді.

14:37 Суддя зачитує вирок, в якому говориться, що Дронов порушив правила дорожнього руху, перетинаючи перехрестя. Зайцева грубо порушила правила, рухаючись зі швидкістю вище 80 км на годину на червоне і жовте cвітло.

Наводяться слова Зайцевої, що вона проскочила перехрестя на жовте світло. За її словами, "Фольксваген" рушив з місця на жовте і врізався в її авто. Алкоголь, за словами дівчини, вона не вживає, перед ДТП вжила таблетку "Пенталгін", оскільки у неї боліла голова.

У вироку йдеться, що Дронов попросив вибачення у потерпілих. У свідченнях він розповів, що сигналу "Лексуса" не чув і правил не порушував.

Також були зачитані свідчення потерпілих, що мати Зайцевої пропонувала гроші, 100 тисяч гривень прийшло на "Нову пошту", але вони їх не стали приймати.

13:11 Сьогоднішній репортаж з місця трагедії

11:55 Представник постраждалих Дмитро Марцонь пише:

Нагадаємо, ДТП сталася увечері 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова. Два позашляховика під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої відкинуло на пішоходів.

У підсумку 5 людей загинули на місці. Пізніше померла ще одна постраждала.

Одна з постраждалих - Жанна Власенко - перебувала на 20-му тижні вагітності. Кілька тижнів провела в медикаментозному сні. Лікарям вдалося врятувати життя і їй, і дитині. У квітні 2018 го року вона відмовилася від претензій до Зайцевої в обмін на 100 тісяч гривень від її родини. Всього від претензій до дівчини після отримання компенсацій відмовилися троє потерпілих.

Відомо, що Зайцева є названої дочкою харківського бізнесмена Василя Зайцева - президента ТОВ "Група - Тайфун", а також голови правління і генерального директора "Укренергочормет". У 2012 році бізнесмен був нагороджений державною премією в галузі науки і техніки.

Як повідомляв "Апостроф", обвинувачена у справі про ДТП на вулиці Сумській в Харкові Олена Зайцева заявила, що визнає всі інкриміновані пункти порушень ПДР.

У той же час, адвокат іншого обвинуваченого, Геннадія Дронова, зажадав виправдання свого підзахисного.

Звинувачення вимагає 10 років тюрми для Зайцевої та Дронова.