RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Вирок Зайцевій і Дронову: названо 5 ключових моментів у рішенні суду

Стало відомо про п’ять ключових моментів у рішенні суду у справі смертельної аварії на Сумській, згідно з якими Олену Зайцеву та Генадія Дронова засудили до 10 років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом трьох років.

Про це повідомляє видання mediaport.ua.

1. Зміни в обвинуваченні. В поданому прокуратурою до суду обвинуваченні щодо водія Volkswagen Toaureg Геннадія Дронова було вказано, що він порушив вимоги пунктів 8.7.3 (ґ) та (е), 8.10, 10.1 Правил дорожнього руху.

Під час допиту експерти заявили, що їхній висновок містить друкарську помилку, Дронов порушив вимоги іншого підпунткту 8.7.3 ПДР., не "ґ" та "е", а "є".

2. Висновок судово-технічної експертизи Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, долучений до матеріалів справи за клопотанням захисника Дронова Сергія Перепелиці, просили визнати недопустимим доказом і прокуратура, і захист Зайцевої. Суд, однак, визнав документ допустимим доказом і послався на нього зокрема у частині щодо порушень Дроновим ПДР.

3. Акт медичного огляду з метоювиявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів щодо Зайцевої просила визнати недопустимим доказом захисниця водійки Lexus Юлія Козир. На її думку, "численні порушення" інструкцій свідчили про фактичну відсутність огляду.

Підстав для визнання акту недопустимим доказом суд не знайшов.

4. Суд не встановив, що Зайцева в момент ДТП перебувала у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів. Відповідь директора Державної установи "Центр психічного здоров’я моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ України" Сергія Шума, долучена за клопотанням представниці потерпілих Ларисою Матвєєвою до матеріалів справи, суд не визнав допустимим та належним доказом.

5. Як суд розцінив обставини, що пом'якшують покарання Зайцевій. В обвинувальному акті, поданому до суду, прокуратура вказала дві пом'якшувальні обставини щодо водійки Lexus: "щире каяття та добровільне часткове відшкодування завданого збитку потерпілим". Під час дебатів сторона обвинувачення сформлювала її в одну: "щире каяття, яке виразилось у відшкодуванні збитків завданих збитків ряду заявлених потерпілих".

Як повідомляв "Апостроф", суд виніс вирок у справі про смертельну ДТП в Харкові - Олені Зайцевій та Генадію Дронову, проте родичі загиблих вважають, що в справі є "підводні камені".