RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зайцева і Дронов можуть вийти за амністією: в мережі згадали небезпечний прецедент

Суд виніс вирок у справі про смертельну ДТП в Харкові - Олені Зайцевій та Генадію Дронову, проте родичі загиблих вважають, що в справі є "підводні камені".

Про це повідомляє видання "Обозреватель".

Постраждала в аварії Ксенія Євтєєва, чоловік якої і рідна сестра загинули в ДТП, зазначила, що існує ймовірність того, що Зайцева і Дронов можуть потрапити під амністію, правда, після того, як відбудуть частина терміну.

"До речі, подібний приклад уже був в тому ж Харкові. У 2008 році суд присудив 10 років водієві Андрію Полтавцю, який убив 6 людей на трамвайній зупинці. Серед них було двоє дітей і вагітна. На суді Полтавець теж говорив, що знаходився під дією ліків. Через 7 років цей водій вийшов на свободу умовно-достроково. І знову сів за кермо, хоча не мав права цього робити до вересня 2018 року. У серпні 2017 року він був затриманий патрульними за те, що був п'яним за кермом. Він сплатив штраф 10 200 гривень", - йдеться в повідомленні.

Тому сама Ксенія також побоюється, що вже через три роки обидва винуватці страшної аварії знову зможуть сісти за кермо. За її словами, цей вирок всього лише етап в їхній боротьбі за покарання винуватців ДТП.

"Думаю, що нам ще належить довга боротьба. По-перше, є апеляційна інстанція, потім касація. Я поки не стикалася з цим, мені доведеться все це дізнатися. До того ж, за хорошу поведінку їх можуть випустити достроково. Наскільки я розумію, вони потраплять не в в'язницю строгого режиму, вони будуть перебувати у відносно нормальних умовах, там, де ув'язнені вирощують кроликів", - розповіла потерпіла.

Нагадаємо, фігурант смертельної ДТП в Харкові Геннадій Дронов заявив, що не вважає винесений йому вирок справедливим.

Як повідомляв "Апостроф", після винесення вироків Олені Зайцевої та Геннадію Дронову, потерпілі в ДТП на вулиці Сумській в Харкові і їх адвокати будуть домагатися притягнення до відповідальності тих, хто намагався перешкодити судовому процесу.