RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Родич одіозного екс-регіонала потрапив у фінал конкурсу до Верховного суду: фото

У списку переможців конкурсу претендентів до Верховного суду виявилося 16 "недоброчесних" суддів, в тому числі Сергій Могил, племінник екс-депутата Сергія Ківалова.

Про це повідомили в Громадській раді доброчесності (ГРД).

Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила фінальний рейтинг претендентів на 78 вакантних посад в касаційних судах у складі Верховного. Крім інших, там виявилися 16 суддів з так званого списку "31 недоброчесних".

Так, в Касаційний суд в складі Верховного проходять 7 фігурантів списку: Наталя Волковіцька, Ольга Кролевець, Тетяна Малашенкова, Ігор Бенедисюк, Валерій Картере, Надія Губенко, а також Сергій Могил, який є племінником екс-депутата, голови ЦВК під час президентських виборів 2004 року Сергія Ківалова.

Ще п'ять "недоброчесних" суддів перемогли в конкурсі до Касаційного адміністративного суду в складі Верховного: Олена Губська, Сергій Уханенко; Семен Стеценко, Ігор Дашутін та Лариса Тацій. Ще двоє суддів з негативним висновком ГРД проходять в Касаційний кримінальний суд в складі Верховного: Сергій Єремейчук та Світлана Ус.

Останні двоє "недобросовісних" суддів потрапляють до Касаційного цивільного суду в складі Верховного: Василь Яремко і Максим Титов.

"Вирішальне слово щодо визначених ВККС переможців має незабаром сказати Вища рада правосуддя, яка може відмовити у призначенні кандидатів", - заявили в ГРД.

Нагадаємо, докладніше про конкурси суддів в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Мене здивували великі суми готівкою у кандидатів в Антикорупційний суд - суддя Верховного суду Литви.