RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Розкрадання в Міноборони: з'явилися цікаві деталі про замішаних у справі депутатів

Основна частина листування на 87 сторінках, яку ГПУ навесні 2017 року передала в НАБУ, стосується розслідувань протиправної діяльності компаній, підконтрольних двом народним депутатам.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

"Мова йде про факти заволодіння 300 млн куб. м. газу (кримінальне провадження від 12.12.2016 р.) і одного з епізодів заволодіння коштами "Укрзалізниці" (виробництво від 31.03.2016 р)", - відзначили в НАБУ.

У першому випадку до кримінальної відповідальності притягуються посадові особи та неформальні куратори ТОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТОВ "Енергія-Новояворівськ", бенефіціарами яких є два народних депутата (один з них - глава комітету Верховної Ради з питань транспорту), зазначили у відомстві.

"Досудове розслідування у цій справі завершено, матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого її направлять до суду. Встановлена сума збитків - 1,4 млрд грн", - зазначили в НАБУ.

Також в бюро повідомили, що відповідно до виробництвом накладено арешт на дві ТЕЦ, які фактично належать народним депутатам "і використовувалися для вчинення злочину їх підлеглими", вони передані в управління АРМА.

"У другому кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів "Укрзалізниці" справу стосовно двох осіб направлено до суду", - повідомили в НАБУ.

У двох зазначених кримінальних виробництвах детективи НАБУ притягнули до відповідальності 15 осіб, загальна сума збитків через корупцію становить 1,5 млрд грн.

Як повідомляв "Апостроф", весь ланцюжок слідчих органів в Україні, яка повинна розслідувати скандал з розкраданнями в Міноборони, не робила цього і закривала справи за хабарі.