RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Скандал з поставками техніки для ЗСУ: опубліковано останню частину гучного розслідування

Весь ланцюжок слідчих органів в Україні, який повинен розслідувати скандал з розкраданнями в Міноборони, не робив цього і закривав справи за хабарі.

Про це йдеться в четвертій частині розслідування "Bihus.info".

За даними журналістів, у Генпрокуратурі, Військовій прокуратурі, Службі безпеки, Державній фіскальної службі і Національному антикорупційному бюро неодноразово порушували кримінальні виробництва.

Правоохоронці розслідували діяльність, зокрема, фірми "Оптімумспецдеталь", яка була задіяна в масштабних угодах.

Саме через цю компанію син екс-члена Ради нацбезпеки і оборони Ігор Гладковський разом з партнерами (Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою) заробляли на контрабандних деталях із завищеними цінами.

Судячи з листування, яке є в розпорядженні журналістів, підприємці часто давали хабарі правоохоронцям. В основному, мова йшла про 10-20 тисяч доларів за раз.

Військова прокуратура, за даними журналістів, 3 рази за один рік відкривала справи про махінації, але всі вони так і не торкнулися Гладковського, Жукова та Рогози.

У першому виробництві засудили фіктивного директора, друге - відправили до фіскалів перевіряти податки, а при розслідуванні третього правоохоронці дійшли навіть до обшуків в "Укроборонпромі". Однак як стверджують журналісти, пізніше прокуратура взялася "зачищати сліди".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Порошенко натякнув, що готовий посадити друзів-корупціонерів.