RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

З'явилися важливі подробиці "втечі" Рубана з України

Підозрюваний у підготовці теракту екс-керівник центру "Офіцерський корпус" Володимир Рубан покинув територію України легально, адже йому не було обрано запобіжного заходу.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, передає "Українська правда".

"Рубан виїхав з України. Суд повідомляв йому на останньому засіданні, що наступне - 7 травня. Запобіжний захід суд йому не обрав", - зазначили у відомстві.

Оскільки Рубану не продовжили запобіжний захід, у нього не було жодних обмежень на пересування в Україні та поза нею.

Згідно з інформацією "Інтерфакс-Україна", джерело у правоохоронних органах повідомило, що Рубан вилетів України в Польщу іще в неділю, 21 квітня.

У той же час, адвокат Рубана Валентин Рибін переконаний, що його клієнт повернеться в Україну з-за кордону перед судовим засіданням, яке відбудеться 7 травня.

Нагадаємо, влітку 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що розслідування у справі про підготовку Савченко і Рубаном терористичного акту в центрі Києва завершено.

Як повідомляв "Апостроф", 16 квітня підозрювану в організації теракту Надію Савченко та її спільника - Володимира Рубана випустили з-під варти, оскільки судді так і не змогли продовжити підозрюваним запобіжний захід, що завершився напередодні, 15 квітня.