RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Терорист подався до Європи: мережі стривожили дані ЗМІ про виїзд Рубана з України

Колишній керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, якому було пред'явлено підозру в підготовці теракту, виїхав з території України.

Про це повідомили правоохоронці, передає УНН.

Відзначимо, що суд в Києві 16 квітня випустив Рубана з-під варти, не зазначивши спеціальних умов його пересувань по країні і за кордон і не взявши з нього підписку про невиїзд.

Журналісти відзначають, що Рубан поїхав до Варшави (Польща).

Користувачі мережі в коментарях до новини обурилися недосконалістю системи правосуддя в Україні і висловили невдоволення судовим рішенням по Рубану, яке призвело до того, що той просто може уникнути покарання.

"Ха, ха, ха - чувак віз повний бус зброї і його відпустили", "Нічого не розумію. Якщо досудове розслідування завершено, справу передають до суду, суд видає вирок. Чому спочатку звинувачують по "розстрільним" статтям, а потім відпускають на всі чотири сторони? ..", - пишуть у соцмережах.

Влітку 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що розслідування у справі про підготовку Савченко і Рубаном терористичного акту в центрі Києва завершено.

Як повідомляв "Апостроф", 16 квітня підозрювану в організації теракту Надію Савченко та її спільника - Володимира Рубана випустили з-під варти, оскільки судді так і не змогли продовжити підозрюваним запобіжний захід, що завершився напередодні, 15 квітня.