RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Трагедія 2 травня в Одесі: висунуто звинувачення проти колишніх топ-чиновників МВС

Через загибель людей 2 травня 2014 року в Одесі чотирьом екс-чиновникам МВС повідомлено про підозру у неналежному виконанні службових обов'язків.

Про це повідомляє Управління спеціальних розслідувань ГПУ в Facebook

Зокрема, за результатами розслідування повідомлено про підозру колишнім: начальнику ГУ МВС України в Одеській області, його заступнику, начальнику Одеського міського управління ГУМВС України в Одеській області, начальнику полку патрульної служби та відділу громадської безпеки.

Їх підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а саме: загибель 48 осіб, отримання 197 особами тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, завдання матеріальної шкоди в сумі 213 961,24 грн.

Крім того, чиновники підозрюються в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України, тобто явне залишення без допомоги осіб, які перебувають у небезпечному для життя стані, що призвело до смерті 42 осіб.

Колишньому начальнику ГУМВС України в Одеській області також інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України - службове підроблення офіційних документів про нібито запровадження в дію плану "Хвиля".

За даними прокуратури, в лютому 2016 року відносно начальника обласного управління та в травні 2018 року у відношенні до трьох посадових осіб міського управління УМВС України в Одеській області до суду направлено обвинувальні акти за вищевказаними звинуваченнями.

Судовий розгляд обвинувальних актів триває.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 2 травня в Одесі вшанували пам'ять загиблих під час боїв на вулиці Грецькій і на Куликовому полі в 2014 році.