RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Скарга до Конституційного суду на розпуск Ради: як просувається справа

Конституційне подання 62 народних депутатів щодо конституційності указу Президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту знаходиться на розгляді у Секретаріаті Конституційного суду України, визначається суддя-доповідач.

Про цеповідомили у прес-службі КСУ, передає УНН.

"Наразі подання нардепів (щодо розпуску парламенту – ред.) знаходиться на розгляді у Секретаріаті Конституційного суду, далі буде визначатися суддя-доповідач та передаватися на розгляд колегії", - зазначили у прес-службі.

Так, відповідно до регламенту суду, суддя-доповідач у справі вивчає звернення до суду у 20-денний строк з дня визначення його суддею-доповідачем у справі.

Протягом вказаного строку суддя-доповідач має передати на розгляд колегії ухвалу про відкриття конституційного провадження у справі або про відмову у відкритті конституційного провадження у справі.

Як повідомляв "Апостроф", 23 травня у виданні "Урядовий кур'єр" був опублікований указ президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року.