RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Справа Насірова: стало відомо про нове скандальне рішення суду

24 червня Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, яким відповідальність за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка фактично перекладається з голови ДФС Романа Насірова на керівників місцевих держподаткових інспекцій.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Таке рішення у справі Насірова прийняла трійка суддів апеляційного суду: Андрій Парінов (голова), Олександр Беспалов і Наталія Литвина.

Нагадаємо, рішення Окружного адмінсуду було прийнято в листопаді 2017 року. Тоді судді вирішили, що Насіров мав повноваження приймати рішення про розстрочення податкового боргу фірмам без обмежень в сумі і в межах одного бюджетного року. Як вважає суд, при цьому він не повинен був аналізувати фінансовий стан цих фірм, яким надавалася розстрочка. Також суд встановив, що Насіров не міг відмовити в розстрочці при наявності позитивного висновку територіальних органів ДФС.

"Фактично це рішення і його підтвердження в апеляції дає Роману Насіров можливість перекласти відповідальність за надання розстрочок компаніям Онищенко на керівників місцевих держподаткових інспекцій. Сам він у такому випадку виступає лише як особа, котра затвердила висновки, надані місцевими ДПІ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", НАБУ спільно з прокурорами САП виявило у екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насирова рахунок в Великобританії з майже 300 тис. доларів.