RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

НАБУ проводить обшуки в будівлі суду, який вів резонансні справи "Приватбанку" і УПЦ (МП)

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Генеральна прокуратура проводять обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК).

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Обшуки проводяться "в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних злочинів головою і окремими суддями ОАСК", відзначили в прес-службі відомства.

"Зараз це вся інформація, яку ми можемо повідомити враховуючи необхідність збереження таємниці слідства", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Раніше в травні Окружний адміністративний суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку в 2016 році. Уряд оскаржив це рішення.

22 квітня цей же суд призупинив дію наказу Міністерства культури України про обов'язкове перейменування Української Православної Церкви (Московського патріархату).

Окружний адміністративний суд Києва був створений в 2004 році указом Леоніда Кучми. 30 травня 2015 року головою суду був обраний Павло Вовк, який працює в цьому суді з 2007 року. До цього він був помічником-консультантом голови Одеської національної юридичної академії, екс-народного депутата Сергія Ківалова.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні Окружний адмінсуд Києва скасував рішення правління Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Юнисон" побіжного екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.