RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Газпром" придумав, як обійти потужний удар "Нафтогазу" в Європі - ЗМІ

Російський "Газпром" готує нову програму єврооблігацій - в іншій юрисдикції - через відмову люксембурзького суду зняти арешт з активів за позовом НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, знайоме з планами компанії.

У лютому "Нафтогаз" направив на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і Gaz Capital SA (емітент нинішньої програми євробондів) повідомлення про арешт будь-якої заборгованості і активів ПАТ "Газпром" в Люксембурзі. Після цього "Газпром" не розміщував нові єврооблігації.

При цьому в Великобританії - навпаки: Високий суд Англії та Уельсу в березні призупинив провадження у справі про визнання і приведення у виконання на території Англії та Уельсу рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року по розгляду між "Газпромом" і "Нафтогазом" в рамках контракту на транзит газу до закінчення провадження в апеляційній інстанції.

У зв'язку з цим джерело агентства не виключив, що юрисдикція нової програми бондів може бути британською.

За оцінками агентства, нового виходу "Газпрому" на міжнародний ринок запозичень варто очікувати не раніше вересня.

"Нафтогаз" намагається стягнути з російського монополіста $2,6 млрд в Швейцарії, Великобританії та Нідерландах з літа минулого року. Суд Амстердама вже схвалив арешт активів.

У лютому стало відомо, що "Нафтогаз" почав процеси по стягненню з російського "Газпрому" $2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу в юрисдикції Люксембургу.