RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Реванш набирає обертів: журналісти дізналися, хто ще з людей Януковича може повернутися у владу

Близько ста люстрованих прокурорів керівного складу можуть відновитися на посадах за рішеннями Окружного адмінсуду Києва.

Про це "Лівому берегу" повідомило джерело в судовій системі.

Деякі позови, за словами співрозмовника видання, знаходяться на розгляді суду з 2014 року. Провадження у них були припинені, оскільки суди першої інстанції очікували рішення Конституційного Суду з приводу закону про люстрацію.

За словами джерела, серед тих, хто швидше за все буде відновлений на посаді, - два колишніх заступника генпрокурора часів Віктора Януковича - Юрій Дьомін і Михайло Гаврилюк.

За даними ЗМІ, Юрій Дьомін є сином екс-Генпрокурора Михайла Потебенька і колишнім ректором Національної академії прокуратури.

Михайло Гаврилюк з 5 листопада 2010 року за 2014 рік обіймав посаду заступника генерального прокурора України Віктора Пшонки, був членом колегії Генпрокуратури України. За розпорядженням генпрокурора Пшонки, курував Головне управління підтримання обвинувачення в судах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді Дмитра Кавуна, який довгий час працював в органах прокуратури і був підданий люстрації відповідно до Закону України "Про очищення влади".