RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Гладковського затримали після спроби покинути Україну: всі подробиці і фото

Колишній заступник секретаря РНБО, фігурант гучного скандалу з поставками військової техніки Олег Гладковський спробував виїхати з України, проте був затриманий співробітниками Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Про це заявили в самому відомстві.

"НАБУ підтверджує затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО за підозрою в зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Слідчі дії тривають. Зараз це вся інформація, яку ми можемо повідомити, з огляду на збереження таємниці слідства. Деталі - пізніше", - сказано в повідомленні.

За даними "Інтерфакс-Україна", Гладковський намагався вилетіти з України з аеропорту "Бориспіль", але був затриманий співробітниками НАБУ. Це сталося в ресторані на Бориспільській трасі, куди він поїхав після "провалу" на кордоні.

Також в мережі з'явилися фото затримання Гладковського:

Екс-нардеп Сергій Лещенко повідомляє, що затримання Гладковського було погоджено Генпрокуратурою.

Незабаром колишній нардеп Сергій Лещенко повідомив у своєму Telegram-каналі, що Гладковський нібито затриманий у справі закупівлі для потреб оборонної сфери автомобілів МАЗ. Дана техніка поставлялася для потреб оборони без проведення тендеру і при наявності явного конфлікту інтересів.

Пізніше на сайті компанії "Богдан" з'явилася заява про те, що Гладковський оголосив голодування "на знак протесту проти свавілля правоохоронних органів". За словами Гладковського, ніяких обмежень на виїзд за кордон ніколи не було.

"Повісток з викликами на допит або проведення слідчих дій не направлялося. Я весь час співпрацював з детективами НАБУ даючи показання та необхідні пояснення. За останні півроку, як я повернувся в корпорацію "Богдан", я десятки разів вилітав за кордон для участі в переговорах з бізнес-партнерами і завжди повертався в Україну", - зазначив він.

На думку Гладковського, його затримання є політично мотивованим і "брудним піаром".

Нагадаємо, що за твердженням журналістів програми "Наші гроші", батько і син Гладковські, а також ділові партнери Гладковського-молодшого Віталій Жуков і Андрій Рогоза причетні до злочинних схем в оборонному секторі України, які дозволили їм заробити щонайменше 250 мільйонів гривень. Після відходу з поста заступника секретаря РНБО Олег Гладковський очолив автомобільну корпорацію "Богдан".

Як повідомляв "Апостроф", весь ланцюжок слідчих органів в Україні, які повинні були розслідувати скандал з розкраданнями в Міноборони, не робили цього і закривали справи за хабарі.