RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Верховний суд поставив крапку у справі ПриватБанку проти Суркісів

Верховний суд в межах розгляду справи ПриватБанку визнав братів Суркісів пов'язаними з банком особами, а також підтвердив законність обміну їх депозитів на акції банку, які згодом були викуплені державою.

Відповідне рішення суд ухвалив 15 червня.

При цьому Верховний суд не застосовував так званий "антиколомойський" закон, а скасував рішення нижче по юрисдикції та запропонував Суркісам звернутися до цивільного суду, який вже повинен буде використовувати цей банківський закон.

Провадження по стягненню з ПриватБанка коштів на користь братів Суркісів закрито.

25 травня ПриватБанк подав до суду заяву про перегляд постанов по справах компаній братів Суркісів, завдяки яким ті отримали 407 млн гривень від банку, оскільки в документах для суду в Лондоні Ігор Суркіс визнав себе пов'язаною з Коломойським особою.

28 травня ПриватБанк повідомив, що заяви до виконавчої служби від імені шести пов'язаних з братами Суркісами компаній мають ознаки підробки. В ході почеркознавчої експертизи було встановлено, що підписи від імені директорів було поставлено іншими особами.

Як повідомляв "Апостроф", у кінці квітня Велика палата Верховного суду ухвалила рішення відкласти розгляд касаційної скарги Національного банку, уряду та ПриватБанку за позовною заявою братів Григорія та Ігоря Суркісів. Колегія Верховного суду вирішила відкласти засідання через тиску на суд у засобах масової інформації.