RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Підозр ніхто не вручав: суддя Вовк відповів на звинувачення в спробі узурпації судової влади

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, якого детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) підозрюють в створенні системи керованого правосуддя для захоплення ним влади в системі судоустрою, стверджує, що перебуває у відпустці і жодних підозр не отримував.

Про це суддя Вовк написав на своїй Facebook-сторінці.

"Мені ніхто не вручав ніяких підозр. Я зараз перебуваю у відпустці, після завершення якої правовим шляхом і в порядку передбаченим законом буду доводити свою правоту", - уточнив він.

Обшуки, які проводилися в Окружному адмінсуді Києва 17 липня, він назвав тиском на суд і на нього особисто.

"Обшуки, санкціоновані районним судом міста Кіровограда, і так звані нові підозри, - не що інше, як бажання окремих одіозних персонажів показати хоч якусь "ефективність" і створити фон для вереску "активістів" про необхідність термінової судової реформи за їхніми лекалами" , - написав суддя Вовк, додавши, що у відставку подавати не збирається.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 17 липня, стало відомо про пред'явлену НАБУ підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.