RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Глава КСУ дав несподіване пояснення про свою дачу в Криму: відео

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький, який не згадав у своїй декларації покупку в 2018 році земельної ділянки в селищі Кореїз в окупованому Криму, заявив, що готовий відповідати за свої помилки за законом.

Таку заяву він зробив під час брифінгу, який транслювався на Facebook.

Зокрема, Тупицький пояснив, що не знав, як внести в реєстр земельну ділянку, власником якого він став ще до анексії Криму. Він висловив припущення, що договір про купівлю-продаж земельної ділянки з'явився без його відома для того, щоб врегулювати претензії власника сусідньої ділянки.

"Я до сих пір не знаю як внести в реєстр цю землю. Я не визнаю Крим російським, але обставини склалися так. Як вносити те, що ти не визнаєш. Не було договору купівлі-продажу, дарування", - стверджує глава Конституційного суду.

За його словами, він винен тільки в тому, щоб не звернувся в НАЗК за консультацією.


"Я готовий відповідати, якщо десь помилки, які я допустив, то я готовий їх виправляти. Ми ж живемо в цивілізованому світі. Якщо помилки, які порушують закон, то за них теж треба нести відповідальність. Це аксіома", - підкреслив Олександр Тупицький.

Нагадаємо, що подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації до недавнього часу було порушенням, яке визначалося статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", саме цю статтю КСУ на чолі з Олександром Тупицьким у вівторок, 27 жовтня, визнав неконституційною.