RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Повинні поважати і виконувати: в КСУ вибірково процитували висновки Венеціанської комісії

Венеціанська комісія відповіла на прохання президента України Володимира Зеленського про надання оцінки конституційної кризи, що виникла після рішення Конституційного суду 27 жовтня, і запропонувала Верховній Раді варіант вирішення проблеми. В КСУ вибірково підійшли до прочитання її висновків.

На сайті КСУ процитували тільки один з висновків Венеціанської комісії, в якому сказано, що "парламент і виконавча влада повинні поважати роль Конституційного Суду України як "охоронця" Конституції України та його рішення мають виконуватися".

А ось про те, що Венеціанська комісія заявила, що рішення Конституційного суду України "не має чіткої аргументації, не має твердої основи в міжнародному праві і, можливо, було заплямовано серйозної процедурною помилкою - невирішеним питанням про конфлікт інтересів деяких суддів" - не згадується.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський 9 грудня попросив парламент дочекатися висновків Венеціанської комісії, перш ніж розглядати законопроект, який був ініційований ним для перезавантаження Конституційного Суду.