RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Суд заочно заарештував екс-главу правління "ПриватБанку"

У середу, 2 червня, ВАКС заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Олександра Дубілета. Раніше колишнього голову правління “Приватбанку” оголосили в розшук. Його підозрюють в причетності до розтрати 8 млрд грн банку перед його націоналізацією в кінці 2016 року.

Про це повідомляє “Центр протидії корупції”.

Зазначається, що обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою означає визнання судом підозри, яка була пред’явлена Дубілету, повністю обґрунтованою і пред'явленою підозрюваному відповідно до норм кримінального процесуального законодавства.

За версією слідства, напередодні націоналізації “Приватбанку”, його керівники здійснили розтрату 315 млн доларів (8,2 млрд грн), перерахував кошти на користь пов’язаної з банком компанії Claresholm Marketing Ltd. Дубілета підозрюють о тому, що саме він, розпорядився здійснити переказ з кореспондентського рахунку “Приватбанку”, відкритого в одному з європейських банків.

Також детективи вважають, що Дубілет розтратив майже 137 млн грн, які за день до націоналізації “Приватбанку” були безпідставно перераховані страховій компанії “Інгосстрах”, яка визнана пов'язаною із власниками “Привату”.

Раніше “Апостроф” писав, що НБУ виставить "ПриватБанк" на продаж та розказали, навіщо це потрібно і коли почнуть процедуру.