RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Погорів на "прокладках": НАБУ відправило справу нардепа Дубневича до суду

Національне антикорупційне бюро України направило до суду справу за звинуваченням народного депутата України у заволодінні 93,28 млн гривень ПАТ "Укрзалізниця" - йдеться про Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За даними слідства, народний депутат діяв у зв'язку з групою із 8 осіб. Схема виглядала наступним чином: у період з грудня 2015 по березень 2017 років філія "Центру забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" провела процедуру закупівлі стрілочної Ж/Д - продукції за істотно завищеними цінами.

При цьому, закупівля проводилася не у виробника, а через дві компанії-"прокладки": бенефіціарним власником однієї з них є Дубневич. Через закупівлі стрілочної продукції за завищеними цінами, "Укрзалізниця" зазнала збитків у 93,28 млн гривень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в НАБУ детально пояснили, в чому саме підозрюють Дубневича.

Також ми повідомляли, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Служба безпеки України займалися розслідуванням кілька кримінальних справ, в яких фігурують посадові особи "Укрзалізниці" і компанії братів Дубневичів.Зокрема, про розкрадання газу на суму понад 1,4 млрд гривень.