RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ласий шматочок: стало відомо, кому раптово знадобилася СПУ і чому навколо неї розгорівся гучний скандал

Причиною гучного конфлікту навколо Соціалістичної партії України є той факт, що при правильному перезапуску могла б мати непогані результати під час нових виборів.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів політичний експерт Ярослав Макітра.

"В нас відбулося серйозне переформатування політичного лівого флангу в Україні після подій революції, і СПУ, як колись потужна партія, зберегла певні осередки й актив, і, найголовніше, має ідеологічну назву, але при цьому була мертвою в силу минулих помилок Мороза (екс-лідера СПУ Олександра Мороза, - "Апостроф"). Але тепер вона потрапила в поле інтересу як політичних господарів Ківи, тут можна говорити про Авакова, так і Сергія Льовочкіна, який просуває Капліна. Тому відбувається боротьба, є бажання взяти цю силу під контроль, щоб використовувати назву, яка за правильного фінансового вливання дозволить запустити осередки, що залишилися, провести ребрендинг і мати серйозні перспективи на лівому фланзі, особливо з огляду на виборчу кампанію - і президентську, і парламентську", - говорить Макітра.

При цьому політолог вважає, що конфлікт навколо СПУ зіграв проти цього проекту і партія не зможе отримати хороші результати на майбутніх виборах.

"Якби вдалося тихенько цю партію взяти під контроль, запустити осередку, то проект мав би шанс, він би став якщо не впливовим гравцем, то точно серйозним технічним проектом, який міг би плутати карти основним гравцям", - говорить він.

За словами Макітри, хто б не переміг в боротьбі за цей проект, шансів на його перезапуск зараз майже немає.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Політичні трупи", Аваков і Ківа: хто і навіщо скандалить в одній з найвідоміших партій України.