RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Оппоблок" зібрався без Бойко і визначився з кандидатом в президенти

У суботу, 15 грудня, в Києві партія "Опозиційний блок" провела восьмий з'їзд, на якому були відсутні один із співголів Юрій Бойко і нардеп Сергій Льовочкін.

Про це повідомляє LIGA.net.

З'їзд проходив в закритому від преси режимі.

Незважаючи на відсутність представників групи Бойка і Льовочкіна, за словами іншого співголови партії, Бориса Колеснікова, на з'їзді були присутні 148 з 168 делегатів, які представляли 18 партійних організацій.

Також Колесніков зазначив, що "з'їзд відбувся і був легітимним". На ньому було прийнято рішення публічно обговорити кандидатуру Олександра Вілкула та висунути його від партії в президенти на наступному з'їзді в січні.

Крім того, з'їзд "Опозиційного блоку" прийняв нову редакцію статуту. Згідно зі змінами, партією тепер керують не два співголови, а політрада партії. Як зазначає видання, главою політради обрали Колеснікова, а до його складу увійшли керівники обласних організацій та нардепи з групи олігарха Ріната Ахметова.

При цьому з'їзд не приймав рішення про виключення зі складу партії Бойка, Льовочкіна і інших представників їх групи.

Нагадаємо, докладніше про розкол в партії "Опозиційний блок" читайте в матеріалі "Апострофа": Мінус або плюс: що чекає Оппоблок після вигнання з фракції Бойка і Льовочкіна.