RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

"Народний фронт" назвав винних в розхитуванні ситуації навколо Православної церкви України

Фракція "Народний фронт" закликала колег по парламенту підтримати Українську православну церкву і не допустити розхитування ситуації навколо неї зі сторони країни-агресора РФ.

Про це заявив представник фракції Віктор Єленський під час виступу з парламентської трибуни, передає прес-служба політсили.

"Томос, який отримала Православна церква України - такий же, як отримала православна церква Албанії та Сербії, Болгарії та Румунії, Польщі та Чеських земель. Є тільки одна відмінність: ніколи, ніде, ні за яких обставин православна церква не отримувала Томос при такому шаленому опорі ядерної держави, як це було в 2018-2019 роках", - підкреслив він.

Єленський заявив, що у всіх процесах, які намагаються підточити Православну церкву України, країна має справу з російською державою.

"Скориставшись транзитним періодом, скориставшись тим, що один президент йде, а інший, його наступник, ще не прийшов, російська держава намагається відібрати в України Томос. Російська держава намагається розхитати ситуацію, користуючись дріб'язковими інтересами деяких людей, амбіціями, яким ми повинні дати відсіч", - пояснив представник "Народного фронту".

Він закликав колег по парламенту протистояти спробам розхитати ситуацію навколо Православної церкви України.

"Ми повинні дати дуже чіткий сигнал, що ми підтримуємо Православну церкву України в її канонічному статусі. Що ми підтримуємо її предстоятеля митрополита Єпіфанія. Що ми підтримуємо всі кроки з розвитку цієї церкви, розвитку шкіл в цій церкві, розвитку освіти та духовного навчання. Ми повинні сказати рішуче "ні" всім спробам розхитати ПЦУ ... Ми повинні підтримати у всіх починаннях Православну церкву України, духовенство, єпископат і ті десятки тисяч людей, які в січні 2019 року плакали на Софійській площі, коли ПЦУ вперше в своєї тисячолітньої історії отримала свою законну канонічну незалежність", - підсумував депутат.