RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В'ятрович пояснив важливість перенесення вихідного з 9 травня

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович пояснив, чому для України важливо перенести вихідний з 9 на 8 травня.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Дуже цікава реакція була на цю пропозицію. Спочатку реагували досить критично, що 9 травня - святая святих, ні в якому разі не можна скасовувати. Але ми не пропонували скасовувати 9 травня, більш того, не пропонували скасовувати День перемоги над нацизмом. Ми пропонували просто перенести вихідний день на 8 травня", - сказав В'ятрович.

За його словами, ситуація почала серйозно змінюватися після подій 9 травня у поточному році. Так, стало ясно, що цей день використовується для різного роду політичних провокацій, тому кількість людей, які готові підтримати ідею про перенесення вихідного дня на 8 травня, істотно зросла.

В'ятрович додав, що нинішні 8 і 9 травня знову чітко продемонстрували різницю в проведенні святкувань, пов'язаних із Другою світовою війною.

"8 травня, тобто тихо, спокійно, з повагою до всіх учасників цієї війни, без будь-яких політичних провокацій, і 9 травня, яке використовується для політичного піару, для напруги, для розгойдування ситуації в Україні", - підкреслив він.

Повну версію інтерв'ю директора Українського інституту національної пам'яті читайте в матеріалі "Апострофа": "Вихідний 8 березня потрібно скасувати, по 1 травня ми змінили думку - Володимир В'ятрович".