RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Офіційне визнання окупації: в мережі з'явився законопроект про реінтеграцію Донбасу

В інтернеті опублікували копію законопроекту про реінтеграцію Донбасу, розробленого Радою національної безпеки і оборони (РНБО) України.

Відповідний документ оприлюднений журналістами "РБК-Україна".

Відзначається, що законопроект визнає окремі райони Донецької і Луганської областей тимчасово окупованими Російською Федерацією.

Зокрема, про це свідчить ст. 1 проекту закону "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України".

Згідно з п. 1 ст. 1, в Донецькій і Луганській областях тимчасово окупованою визнається сухопутна територія, в межах якої формування збройних сил РФ і незаконні формування, створені за участю РФ і керовані нею, а також окупаційна адміністрація РФ встановили і реалізують свою владу.

Відповідно до інших пунктів ст. 1, тимчасово окупованими визнаються внутрішні і зовнішні морські води і повітряний простір над відповідними територіями.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко зробив прогноз щодо прийняття законопроекту, який скасує антитерористичну операцію на Донбасі.