RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

В українській владі зробили цікаву заяву щодо полегшення блокування сайтів

Зареєстрований у Раді законопроект №6688 "З протидії загрозам національної безпеки в інформаційній сфері", який передбачає тимчасове блокування будь-якого інтернет-ресурсу без рішення суду, може призвести до обмеження свободи слова.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

"Певні ризики для аспектів, пов'язаних зі свободою слова, можуть бути присутніми в тексті, хоча, наприклад, прослуховування телефонів – читай: порушення права на конфіденційність переговорів – точно так само може здійснюватися у тимчасовому досудовому порядку, з метою запобігання тяжкого злочину, і ця норма давно існує", - зазначив заступник міністра.

Проте один з авторів законопроекту депутат від фракції БПП Іван Винник впевнений, що ці побоювання не мають під собою підстав.

"Без рішення суду ресурс можна заблокувати лише на 48 годин, а, наприклад, людину без рішення суду можна затримати на 72 години. Більш того, злочинця на місці злочину може затримати будь-яка людина, а не тільки слідчий або співробітник Нацполіції, і немає необхідності щось погоджувати з прокурором. В чому тут жорсткість?" – запевнив депутат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні готують нові жорсткі правила для інтернету: два найбільш спірні моменти.