RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Світлична обговорила співпрацю з послами Сербії і Македонії

Глава Харківської ОДА Юлія Світлична обговорила з Раде Булатовичем і Столе Змейкоскі перспективи подальшої співпраці регіону з Сербією і Македонією.

Про це інформує прес-служба ХОДА, відзначаючи, що, зокрема, мова йшла про розширення двосторонніх бізнес-контактів.

На зустрічі Світлична розповіла про успіхи харківської промисловості, відзначивши зростання обсягів виробництва і відродження ряду важливих підприємств регіону: "Цього вдалося досягти завдяки успішній диверсифікації ринків збуту. Над цим активно працювали самі підприємства. У нашої промисловості є підтримка обласної адміністрації та державної влади. Всі включилися в роботу, і як результат - промисловість росте, ми бачимо потенціал експорту. Це дає нам можливість розвивати економічну активність в регіоні і забезпечувати роботою наших жителів".

За словами губернатора, важливу роль відіграли міжнародні представництва Харківщини - офіси у Вашингтоні і Китаї, які дозволяють підприємствам регіону знаходити партнерів і інвесторів.

"Для бізнесу важливі дві складові - фінансова ефективність і безпека. Перша складова залежить виключно від підприємців, а забезпечення безпеки ми беремо на себе", - підкреслила Світлична.

Глава ОДА запросила послів Сербії і Македонії взяти участь в щорічному міжнародному економічному форумі, який цього року пройде в кінці вересня. При цьому посол Сербії в Україні Раде Булатович зазначив, що за останні роки Харківська область продемонструвала ривок в соціально-економічному розвитку, що особливо важливо, враховуючи її близькість до лінії фронту.

"Харків є дуже важливим для підтримання миру і стабільності в країні. Ваші успіхи говорять про те, що президент прийняв правильне рішення, призначаючи керівника області. Дякуємо за те, що ви робите для підтримки цілісності України", - звернувся Булатович до Світличної.

Посол Македонії Столі Змейкоскі, в свою чергу, подякував главі ХОДА за запрошення взяти участь у ІХ Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи: "Я брав участь у минулорічному форумі. Він був дуже продуктивним. Сподіваюся, в цьому році він пройде так само успішно, і я обов'язково візьму в ньому участь".