RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Переговори Волкера з Сурковим: джерело розповіло про загрозу "автономного" Донбасу

На переговорах з помічником президента РФ Владиславом Сурковим спецпредставник США в Україні Курт Волкер погодився з тим, що конфлікт на Донбасі має врегульовуватися виключно за Мінським угодами. При цьому умови росіян можуть призвести до утворення автономії Донбасу.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіло джерело в українській владі.

"У Москві після звіту Суркова про переговори вже готові відкорковувати шампанське, навіть оптимісти не очікували такого результату. Волкер погодився з тим, що "врегулювання має безумовно базуватися на букві Мінська і миротворці повинні не суперечити Мінську", - розповів співрозмовник.

За його інформацією, миротворці будуть допущені на Донбас на умовах росіян - вони не повинні відбивати владу у тамтешніх ватажків.

"Фактично врегулювання конфлікту буде відбуватися за схемою: рішення по миротворцям - прийняття Україною закону про місцеві вибори на Донбасі - введення миротворців - вибори - легітимація місцевих структур влади, що передбачено Мінськом - допуск українських сил до кордону", - поділився співрозмовник, додавши, що це може привести до утворення автономного Донбасу.

Разом з тим нардеп від "Народного фронту" і координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук впевнений, що така ситуація не буде допущена.

"Утворення автономного Донбасу навіть не розглядається в теорії. Україна ніколи не відмовлялася від цієї території і ніколи не відмовиться. І я не думаю, що наші союзники (США, -" Апостроф") за нашою спиною будуть домовлятися про те, що ми не в змозі здійснити", - зазначив він.

Погодився з ним і військовий експерт Олег Жданов.

"США і Росія не зможуть домовитися про автономний Донбас. Тому що це не влаштовує американців", - прокоментував він.

Однак джерело "Апострофа" також зазначило, що росіяни дали сигнал американцям про готовність чекати і неготовність легко йти на поступки.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Два варіанти для Донбасу: що Волкер і Сурков обговорювали на секретних переговорах".