RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Нова "зона відчуження": в мережі показали шокуюче фото Донецька

У мережі опублікували фотографію околиць Донецька.

Про це розповіли волонтери фонду "Повернись живи" на своїй сторінці Facebook.

"Складно повірити, але це вже Донецьк. Його околиці. За іронією долі - Київський район міста. Шахту "Бутівка" заклали в 1917 році, і довгий час вона, як то кажуть, давала країні вугілля, вважаючись однією з найпотужніших шахт Донбасу. Тепер це справжня "зона відчуження", гідна екранізації "Сталкера" або ж проведення там однойменних квестів. Можливо, після перемоги тут і буде щось подібне. Але зараз скелети бетонних кріплень хижо дивляться в засніжене небо, десь чути глухе "гупання" СПГ, а до вбиральні краще рухатися кросом - "шалені кулі" тут явище регулярне, адже мінімальна відстань до позицій терористів, за словами бійців, всього 100 метрів", - йдеться в повідомленні.

За совами волонтерів, шахтне виробництво вмирає на війні, поступаючись місцем розвитку військової науки і ремесла, які так довго були нікому не потрібні.

"Навряд чи "Бутівка" знову колись стане шахтою - точка неповернення пройдена. Але хотілося б вірити, що вона стане одним з форпостів, звідки почнеться звільнення Донецька. Зараз цю передову позицію утримують десантники, які майже два роки тому звільняли "Бутівку" від окупантів. Це була вкрай складна операція, яка коштувала нашим захисникам не одним життям. Терористи і регулярна російська армія не раз пробували штурмувати шахту. Обстріл тут тривають і зараз. Наблизити Україну до перемоги зможемо тільки спільними зусиллями! Зберегти десантникам життя і допомогти їм дати відсіч ворогу можна", - резюмували волонтери.

Раніше мережу вразили фото з магазину в окупованому Донецьку.