RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Суркова заговорили про "вибори" ватажків бойовиків на Донбасі

Наближений до помічника президента РФ Владислава Суркова директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков анонсував на осінь 2018 року проведення виборів ватажків так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє УНІАН.

"Будуть вибори в "республіках" Донбасу. 2 листопада 2014 року там були вибори глав "республік" і вибори народних зібрань – тобто "парламентів республік". 4 роки - термін їх повноважень, вони закінчуються. Їх діяльність ніяк не регулюється Мінськими угодами, тому можна очікувати, що ці вибори повинні пройти в термін, восени 2018 року", - заявив Чеснаков.

Нагадаємо, в кінці листопада в результаті конфлікту між ватажками "ЛНР" Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом перший виїхав на територію Росії. Виконуючим обов'язки "глави ЛНР" став "глава МДБ" Леонід Пасічник, який оголосив про відставку Плотницького.

Про наслідки відставки Плотницького також читайте на "Апостроф" - Відставка ватажка ЛНР Плотницького: чотири важливих для України питання.

Також про зміну ватажка "ЛНР" і чутки про нових керівників Донецька і Луганська читайте в інтерв'ю "Апострофу" блогера і письменниці Олени Степової: Донецьк і Луганськ хочуть зробити однієї "країною", ходять гучні чутки про нові керівників.