RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ставлення змінюється: експерт розповів про реальний імідж України на Заході

Після розпаду Радянського союзу прості жителі Франції мало цікавляться проблемами України, а конфлікт на Донбасі проходить для них відносно тихо на тлі війни в Сирії і проблем з мігрантами.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів французький політолог і публіцист, спеціаліст по Україні і Росії Лоран Шамонтен.

"Думаю, що більшість розуміє, що мова йде дійсно про війну Росії проти України. Люди хоча б це зрозуміли. Це одне. З іншого боку, вже два роки на Донбасі конфлікт низької інтенсивності. Донбас для звичайного француза – це дуже далеко. Він навіть не знає, де саме цей регіон знаходиться. Якщо враховувати, що конфлікт дійсно дійшов до низької інтенсивності, для француза відбувається на Сході України – це просто заморожений конфлікт", - зазначив експерт.

При цьому, за словами політолога, в плані бізнес-інтересів ставлення до України змінюється на більш позитивне в міру реалізації деяких реформ.

Також Шамонтен вважає, що для створення привабливого іміджу країни Україні "потрібно створити амбітну програму".

"Як ви, можливо, знаєте, я три роки жив в Україні. Тому я знаю, що Україна має великий потенціал у галузі туризму. Якщо мати амбітну політику, можна розвивати туризм і таким чином змінити також імідж України в західних країнах", - резюмував Шамонтен.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Є сценарій, при якому війна на Донбасі закінчиться через кілька років - західний політолог.