RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Є загроза військової провокації: в Росії пояснили план Кремля з виведенням своїх офіцерів з СЦКК на Донбасі

Вивід російських офіцерів СЦКК по Донбасу може стати передвісником серйозної військової провокації проти українських сил.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"Такий відхід був би логічним, якби Москва готувала якусь серйозну військову провокацію. Їй не з руки наявність російських спостерігачів, яким би довелося зі своїми колегами це фіксувати. Але, як я вже сказав, будь-яка серйозна провокація буде зустрінута дуже жорстко зі боку Заходу і, перш за все, США", - вважає експерт.

При цьому Піонтковський висунув гіпотезу, згідно з якою Путін розраховує на відсутність реакції США.

"Всі вже помітили, що два останніх дня він веде дуже люб'язні розмови по телефону з корисним "буржуазним ідіотом" в Білому Домі Дональдом Трампом, якого вони туди посадили. Вони там дякують один одному за якусь нісенітницю. Може бути, їм спало на думку, що за ці два дні він настільки завербував Трампа, що тим самим нейтралізував можливу американську реакцію на військову ескалацію. Але якщо Путін так думає, то дуже серйозно помиляється ", - резюмував політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Кремлі є мрія щодо Криму і Донбасу, над Путіним нависла серйозна загроза - Андрій Піонтковський.