RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У мережі розповіли про забавний випадок з "паспортами ДНР" на кордоні з Росією

У мережі розповіли про випадок, коли у жителів тимчасово окупованих територій Донбасу, які отримали "паспорта ДНР" і виїжджають до Росії, виникають серйозні проблеми з "паспортами ДНР".

Про це повідомляють "Ведомости Донбасу" з посиланням на одну з прихильниць "ДНР", поспішив отримати "паспорт ДНР".

"22 грудня 2017 роки ми з чоловіком поїхали з "ДНР" в Росію. Отримавши паспорти "Народної Республіки", ми не думали, що в дорозі нас чекатиме зіпсований настрій і нерви. Вранці о 9 годині ми успішно перетнули наш і Російський кордон з боку прикордонної служби, ніяких суперечок не було до наших паспортах, і попереджень. З'їздивши у своїх справах нам треба було повертатися додому, зазвичай ми їдемо додому на поїзді Успенка-Ясинувата. Увійшовши в вагон електрички, ми побачили, що дві дівчини інспектори прикордонної служби, перевіряючи документи у чоловіки який надав їм паспорт "Донецької ДНР", до нього чіпляються. Ми подумали, що можливо у нього не все в порядку з документами. Потім була наша черга , - розповіла жінка.

За її словами, подавши свої паспорти "ДНР", від інспекторів вони почули, що їхні паспорти не є дійсними без наявності українського паспорта.

"У мене був з собою український паспорт, а мій чоловік свій український паспорт не взяв з собою, так як йому вже виповнилося сорок п'ять років, фотографія була вклеєна і паспорт є недійсним. Митники вимагали пред'явити інший документ, що засвідчує особу, погрожуючи затримати до з'ясування особи, так як паспорт "ДНР" не визнають за документ. Я їм сказала, що якщо це так то чому вони не попереджають, про те, що при перетин кордону треба мати з собою два паспорти, України і "ДНР" і що , проїжджаючи на територію Росії, нас ніхто, не попередив. Дівчата митники почали чіплятися до мого Українському паспорту, задаючи дурні питання, чому у мене багато прописки і чому після весілля я не взяла прізвище чоловіка. Я не знаю, може це нормальні питання і дії з боку митної служби на Успенської залізничної станції в Росії. Але мені так не здалося. Настрій і нерви були зіпсовані", - додала жінка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ватажок терористів так званої "ДНР" Олександр Захарченко під час інтерв'ю сепаратистським ЗМІ, відзначився новою фантазією, заявивши, що США окупували Україну.