RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як Путін готується до нової війни і приховує втрати: з'явилося цікаве пояснення

Росія використовує різноманітні способи для приховування своїх втрат у Сирії, а сама участь РФ в конфлікті може бути підготовкою до нової війни.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів ізраїльський політолог, фахівець по Близькому Сходу, рабин Авраам Шмулевич.

"У РФ, згідно із законом, втрати є військовою таємницею, заборонено їх публікувати. Крім того, діють так звані ЧВК (приватні військові компанії, - "Апостроф"), що дозволяє змінювати приналежність солдатів з державних на приватних найманців. Ще є такий механізм, коли втрати не реєструються, а зарплату загиблого найманця отримує його начальство. В Росії цю інформацію контролює ФСБ. Чиниться тиск на родичів убитих, щоб вони тримали язик за зубами. Допомагає приховувати втрати і те, що багато найманці часто не з великих міст, а з провінції, де інформацію приховати легше", - зазначив експерт.

За його словами, сенс участі Росії у сирійському конфлікті залишається незрозумілим, але це може стати підготовкою армії до нової війни.

"Що вони там роблять? Це велика таємниця для всіх. Єдине розумне пояснення дав Путін, він часто говорить, що буде робити, просто його не слухають. Він сказав приблизно так: ми готуємося до війни, це полігон для навчань. На мій погляд, є і корупційна складова. Іранці і режим Асада можуть платити за участь росіян у війні", - резюмував Шмулевич.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У військ Путіна немає шансів проти будь-якої сучасної армії - ізраїльський політолог.