RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Військовий експерт розповів, які підрозділи ЗСУ отримають Javelin від США

Американські протитанкові комплекси Javelin отримають найбільш боєздатні і навчені підрозділи ЗСУ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт Сергій Згурець.

"Я думаю, що американська сторона буде приділяти навчанню дуже велику увагу, адже будь-який збій у використанні Javelin на полі бою Росія обов'язково використає, щоб, з одного боку, звинуватити Америку в роздуванні ситуації на Донбасі (хоча реальна вина за наші проблеми лежить саме на Російській Федерації, і ми візьмемо будь-яку допомогу, яка дозволить поставити росіян на місце). з іншого боку, якщо відбудуться якісь негаразди з Javelin, то Москва кине пропагандистську машину роздувати скандал про те, що українці не можуть використовувати технологічну зброю. Всі ці ризики добре розуміють як українська, так і американська сторона", - зазначив експерт.

Виходячи з цього військовий експерт робить припущення про підрозділи ЗСУ, які першими отримають американську зброю.

"Я думаю, що Javelin отримають наші самі навчені підрозділи, зокрема, Сили спеціальних операцій, Десантно-штурмові війська, які на практиці покажуть, як Javelin впораються з найсучаснішими російськими танками", - повідав Згурець.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Американські Javelin мають недоліки, які можуть проявитися на полі бою - військовий експерт.