RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко підписав гучний закон по Донбасу

У вівторок, 20 лютого, президент України Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

Підписання документа відбулося під час засідання Військового кабінету, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Уточнюється, що на засіданні, зокрема, були присутні голова Верховної Ради Андрій Парубій, міністр оборони Степан Полторак, начальник Генштабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко, секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, міністр закордонних справ Павло Клімкін та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Крім того, Порошенко доручив Турчинову до 1 квітня внести пропозиції для забезпечення реалізації ряду норм цього закону.

Варто нагадати, що закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" визначає, що тимчасова окупація РФ територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для РФ ніяких територіальних прав.

У преамбулі документа дається відсилання до закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правового режиму на тимчасово окупованій території України", в якому визначено дату початку окупації Криму.

Як повідомляв "Апостроф", закон про реінтеграцію Донбасу Верховна Рада ухвалила 18 січня минулого року.

Читайте також матеріал "Апострофа": Торгівля з ОРДЛО й не тільки: сім речей, які треба знати про гучний закон щодо Донбасу.