RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Розвиватися без Криму і Донбасу: на Заході озвучили цікаву пораду для України

Україна не повинна забувати про окуповані території, але на даний момент всі сили варто сконцентрувати на розвитку підконтрольних територій.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики (CEPA) у Вашингтоні і старший аналітик по тематиці Росії в головній редакції RFE / RL в Празі Брайан Вітмор.

"Думаю, Україні потрібно зосередитися на контролі того, що вона може контролювати, на території, яку вона контролює. Треба зосередитися на тому, щоб частина України, яку контролює Київ, була якомога більш успішною. А це означає серйозну кампанію проти корупції, серйозні економічні реформи. Думаю, саме на це вкрай необхідно спрямувати всі зусилля України", - упевнений експерт.

На думку Уітмора, успішний розвиток України може сприяти майбутній реінтеграції окупованих регіонів.

"Якщо пам'ятаєте, після розпаду Радянського Союзу люди говорили, що країни Балтії ніколи не зможуть приєднатися до НАТО і Європейського Союзу. Але країни Балтії продемонстрували, що це не так, вони зробили так, що Захід просто не міг сказати "ні". Думаю, саме на цьому треба зосередитися Україні. Якщо перетворити частину країни без окупованих територій в процвітаючу історію успіху, повноцінну демократію, думаю, тоді Крим і окупована частина Донбасу захочуть назад", - повідав експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Москва провалила два плани в Україні і переходить до третього - західний експерт.