RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Самі винні: в Україні дуже яскраво описали відносини влади і народу

Відомий український режисер, засновник незалежного театру "Дах", президент міжнародного фестивалю ГогольFest Влад Троїцький написав казку, яка описує стосунки українського народу з владою.

Про це режисер розповів в інтерв'ю "Апострофу. Лайм".

Влада в казці Троїцького представлена персонажем депутатом-людожером, який створив для населення ворогів, щоб його від них захищати.

"Одного разу один людожер вирішив стати депутатом. Прийшов в село і каже: "Я буду вашим депутатом". "Але ти ж нас будеш їсти". "З ранку я вас буду захищати". "Від кого?" "Від усіх". "Від всіх?" "Від усіх, і особливо від ворогів". "Але у нас немає ворогів". "По-перше, що ви за люди, якщо у вас немає ворогів? А по-друге, вони вже у вас є". "А звідки вони з'явилися? Начебто зроду не було". "А тепер є, тому що у вас є я". "А можна як-небудь, як раніше, без тебе і без ворогів?" "Ні, пізно, самі винні", - розповів Троїцький.

При цьому депутат не збирається відмовлятися від своїх звичок, маючи намір поїдати своїх підопічних.

"А ти нас є будеш?" "Буду". "А можна нас немає?" "Ні, повинен же я щось їсти". "А, може бути, ворогів?" "Ні, я люблю домашнє, а ви вже свої, ми друзі". "Але друзів недобре їсти". "Я знаю, я буду дуже сумувати. Але все-таки краще, якщо тебе свій з'їсть, ніж який-небудь чужий", - завершив казку режисер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Є дивне почуття, що в місті на Донбасі надії більше, ніж в Києві - відомий режисер.