RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Полторак зробив важливу заяву про загрозу мобілізації в Україні

Українські збройні сили не вимагають проведення чергового призову.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю BBC Україна.

Причиною можливої відмови від проведення мобілізації є "проведення серйозної роботи" з резервістами, які вже приписані до військових частин.

"Щодо чергової хвилі мобілізації, то у нас сьогодні такої потреби немає. Є кілька причин, і одна з них - це те, що нам вдалося провести серйозну роботу з резервом першої черги, тобто з людьми, які мають бойовий досвід. Вони вже приписані не тільки в військкоматах, а й у військових частинах", - розповів Полторак.

За словами міністра, в Україні щорічно проводиться навчально-методичний збір резервістів, які протягом декількох днів готові будуть увійти в бойові підрозділи ЗСУ.

"Ці люди готові протягом декількох днів стати до зброї - доукомплектувати підрозділи або сформувати нові частини і виконувати завдання. Ми відновили безцінний ресурс через військкомат. Чітко розуміємо, скільки у нас є людей і на що ми можемо розраховувати. Навчилися розраховувати ризики при необхідності проведення мобілізації", - сказав глава Міноборони.

Як повідомляв "Апостроф", командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко розповів про те, що на початку війни на Донбасі першим мобілізованим говорили, що їх закликали всього на два тижні.