RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Ірпені вибухнув скандал: замість школи будують багатоповерхівку

У місті Ірпінь Київської області місцева влада пообіцяла місцевим жителям побудувати школу, але замість неї вже звели 9 поверхів багатоквартирного житлового будинку.

Про це йдеться в сюжеті "Подробиць".

За інформацією журналістів, побудувати нову 3-поверхову школу жителям Ірпеня обіцяла особисто виконуюча обов'язки мера Анастасія Попсуй. До робіт нібито навіть залучили всесвітньо відомого італійського архітектора. Попсуй розповідала, що це буде "прогресивний європейський проект школи, який буде гордістю не тільки нашою, а й всієї України".

Втім, замість школи жителі міста побачили на майданчику чергову багатоповерхівку.

"Просто були обіцянки, ніяких документів, її ніхто не будує. Кажуть, що немає для школи місця. Будується житловий комплекс", - говорить мешканка Ірпеня, мати дитини дошкільного віку Юлія Курбач.

При цьому в Ірпені вже і так не вистачає навчальних місць для 4 тис. дітей. А нові будинки в місті з'являються мало не щодня, йдеться в сюжеті.

"У кожного депутата своя будівельна компанія. В нашій школі 11 перших класів. Діти вчаться у другу зміну. Дітей - по 40 осіб в класах. Залізниця, міст високовольтний, за ним йде болото, річка - де тут може бути школа?" - каже вчителька Наталія, яка разом з активістами вже давно бореться зі свавіллям забудовників. Каже - будувати школу на цій ділянці ніхто і не планував.

Журналісти продемонстрували відповіді Київської обласної державної адміністрації - про будівництво школи в Ірпені там ніхто не чув.

"Забудову тут веде відома в місті фірма. Її засновник - місцевий депутат Ігор Оверко особисто по телебаченню розповідав про те, що тут будується ... житловий комплекс. А школа - можливо колись буде", - сказано в матеріалі.

На тлі скандалу про махінації місцевих забудовників у відставку пішов мер Ірпеня Володимир Карплюк, залишивши після себе керувати містом секретаря міської ради - Анастасію Попсуй. Саме вона, за твердженням активістів, дала "зелене світло" скандальній забудові. Незважаючи на те, що ще в лютому на цю ділянку було накладено судом арешт - у кримінальній справі проти колег Попсуй і Карплюка.

"Документів на це будівництво немає, декларації про початок будівництва не подавались і взагалі. Сьогодні дана земельна ділянка знаходиться в приватній власності під арештом. Це означає, що будівництво або будь-які дії з цією ділянкою - незаконні", - говорить голова Ірпінського міського відділення ГО " стоп корупції "Дмитро Шапочкин.

Журналісти направили запит на ім'я виконуючого обов'язки міського голови і пообіцяли розповісти про результати. Крім того, вони також повідомили, що махінаціями місцевих чиновників вже активно займаються правоохоронці. І вже найближчим часом жителі міста можуть дізнатися про гучні кримінальні справи.