RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Таран корабля України в Азовському морі: з'явилася реакція Росії

Таран українського корабля прикордонними кораблями Росії виявився нібито відповіддю на те, що три українські кораблі перетнули "державний кордон Росії".

Відповідну заяву було зроблено так званим "прикордонним управлінням Федеральної служби безпеки Росії по республіці Крим".

"Сьогодні вранці близько 7:00 за московським часом три корабля Військово-морських сил України в порушення статей 19 і 21 Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права, що визначають право прибережної держави на забезпечення безпеки в морському просторі, перетнули державний кордон Російської Федерації, неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Російської Федерації", - йдеться в заяві.

При цьому, в прес-службі "ФСБ по Криму" стверджують, що українські військові кораблі продовжують рух до Керченської протоки.

"Разом з тим, до теперішнього часу заявки встановленим порядком не подано, в графік проходу кораблі не включені. Кораблі небезпечно маневрують, не підкоряються законним вимогам російської влади", - говорять окупанти.

Детальніше про ситуацію в Азовському морі, читайте в матеріалі "Апострофа": У Кремлі бояться атакувати Україну в Азовському морі: генерал назвав причини.