RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Харкові зі скандалом пройшов з'їзд партії мерів: про що домовилися

У неділю, 2 червня, в Харкові пройшов з'їзд партії "Довіряй справам" за участю мера Харкова Геннадія Кернеса і мера Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляє видання "МедіаПорт".

Також участь у заході взяли голова Харківської облради Сергій Чернов, мер Ужгорода, голова Одеської облради, мери Чугуєва, Бахмута, Кропивницького, Покровська, заступник Нікопольського міського голови, представник Чорноморської ОТГ та інші.

В ході свого виступу Кернес, якого обрали головою політсили, заявив, що за 5 років "влада довела країну, створила не соціальні ліфти, а ями" і згадав про з'їзд 2014 року в Харкові, на який "їхав, їхав, але не доїхав Янукович".

"П'ять років тому тут був з'їзд депутатів південного сходу, на який їхав, їхав, але не доїхав утікач Янукович... Але не це головне. Тоді було прийнято історичне рішення, заклик, в умовах безвладдя і хаосу в Києві людям потрібно спиратися на самоврядування для збереження порядку і цілісності територіальної України... Ми мали рацію, Харків вистояв", - заявив Кернес.

Також він додав, що Харків не піддався багатоденним гойдалкам і багатотисячним гастролерам зі сходу і заходу.

За словами Кернеса, в разі, якщо політсила потрапить до Верховної Ради на позачергових виборах, він залишиться мером, "поступившись своїм місцем професіоналу".

Коментуючи акцію протесту проти з'їзду партії, Кернес заявив: "Те, що ви побачили біля стін Палацу спорту - це покидьки суспільства".

Кернес запевнив, що пам'ятник Жукову, повалений учасниками акції протесту, з його допомогою і засобами фонду партії екс-регіонала Віталія Хомутинника "Відродження" буде відновлений в найкоротші терміни.

Також Кернес згадав про новообраного президента Володимира Зеленського: "У Палаці спорту був останній концерт Зеленського в складі "95 кварталу", тепер у нього інший шлях".

"Будемо допомагати новому президенту, щоб Україна стала краща і якісніша", - заявив мер Харкова.

У свою чергу Труханов заявив, що Харків і Одеса мають багато спільного, і об'єднуватися треба, щоб "захищати інтереси наших громад".

Серед програмних цілей, озвучених Трухановим - повага до релігій, приведення мовного закону до європейських норм і завершення війни на Донбасі мирним шляхом.

Відзначають, що Труханов читав свій виступ з аркуша, Кернес - за допомогою екрану з суфлером.

Детально про те, як в Україні створюється "партія мерів міст" читайте в матеріалі "Апострофа": "Партія поганих Ген": навіщо Кернес і Труханів зібралися в Раду.