RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Члени "Опозиційного блоку" прибули для надання допомоги в постраждалий від стихії Кривий Ріг

Народний депутат Олександр Вілкул прибув до Кривого Рогу і активно займається ліквідацією наслідків урагану, в результаті якого були пошкоджені лінії електропередач, зруйновано дахи будинків, поламані дерева, повалені стовпи, близько 100 тисяч сімей залишилися без газу і близько 50 тисяч - без електрики, одна людина загинула, і ще двоє госпіталізовані з важкими травмами.

Про це повідомляє прес-служба політичної сили "Опозиційний блок".

Вілкул в 2012-2014 роках очолював державну комісію з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій і тепер координує роботу оперативного штабу, створеного за завданням мера.

"Штаб координує надання допомоги постраждалим, відновлення систем електро-газо-і водопостачання. Понад 100 тисяч адрес виявилися відрізані від систем життєзабезпечення. Всі служби працюють в цілодобовому режимі. Зараз дуже важливо в першу чергу відновити всі системи в лікарнях, дитячих садках і школах, в яких знаходяться пришкільні табори"- сказав нардеп.

В даний час йде оцінка збитку від урагану, але вже зрозуміло, що збиток дуже істотний. З ініціативою надати допомогу Кривому Рогу виступили мери-члени "Опозиційного блоку".

"Чужої біди не буває. Людина не може керувати природними катаклізмами. Маріупольці пам'ятають, як Олександр Вілкул та Кривий Ріг активно надавали допомогу нашому місту і городянам, які постраждали від обстрілу мікрорайону Східний 24 січня 2015 року. Зараз ми простягаємо руку допомоги", - сказав Вадим Бойченко, міський голова Маріуполя.

"Ми бачимо, що від Кабміну поки немає ніяких пропозицій про допомогу. В Києві зайняті виборами. А для нас - головне - люди. Тому Харків також надасть допомогу будівельними матеріалами та всім необхідним. Я вже зв'язався про це з нашим колегою Олександром Вілкулом, який вночі оперативно виїхав до Кривого Рогу", - сказав мер Харкова Геннадій Кернес.