RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Активісти звинуватили главу "Укртрансбезпеки" Михайла Ноняка в знищенні туризму в Одесі

Через конфлікт, що почався між Державною службою України з безпеки на транспорті, водіями фур та активістами, біля в'їзду в Одесу утворився шестигодинний транспортний колапс.

Деталі скандалу з'явилися на одному з одеських пабліків у соціальній мережі.

За інформацією пабліку, причиною цього стало небажання протягом двох з половиною років глави "Укртрансбезпеки" Михайла Ноняка вирішити проблему з габаритно-ваговими контролем. Це і стало першопричиною бунту, який став тепер регіональною проблемою.

"Далекобійники страйкують і перекривають дорогу тому, що "Укртрансбезпека" їх занадто довго зважує. Ці швидше не можуть, нормально налагодити процес за 2,5 року, щоб уберегти відремонтовані дороги, не змогли. Активісти, які контролюють весь процес, теж ще ті ПОЦи - вони одні великовантажни пропускають, а інші ні. І на завершення поліція допомагає цьому всьому трешу тривати", - йдеться в повідомленні.

Також в пабліку йдеться і про проблему для туризму. Свавілля на дорозі призвело до того, що у відпочиваючих не виникає бажання їхати в Одесу, щоб за свої ж гроші терпіти значні незручності на дорогах. Активісти вважають, що для "Укртрансбезпеки" пріоритетно отримувати збори з великих вантажівок, ніж якісні дороги.

"Виникає питання: невже в області не в курсі були, що буде літо і, як наслідок, буде спека? Невже так складно було нарешті розібратися з габаритними вагами, щоб вони почали легально працювати? Але ні– проблема укерівника Державної служби України з безпеки на транспорті Михайла Ноняка. Це і є ті реформи, які обіцяла нам Зе команда? Саме так Одеса повинна зустрічати туристів в самий розпал курортного сезону", - резюмували на пабліку.

Це не перший транспортний колапс, що виник в Одесі через великі вантажівки. Нещодавно в місті по вулиці Хутірська жителі і активісти так само не пропускали фури, які їздили, незважаючи на встановлений забороняючий проїзд знак.